Raka dig 4 ggr per dag så…

Jag var på firmafest igår. Det blir ofta en grabbig stämning eftersom nästan alla på firman är män. Just nu skall dessutom alla grabbar ha det manligaste av manliga skägg, inget lent skinn här inte. Avundsjukan är stor mellan oss när det gäller vår skäggväxt och vi smygtittar ofta på varandra även om det inte något vi erkänner.

raka dig med säkerhetshyvel så får du ett fett skägg

Raka dig ofta med säkerhetshyvel sa Bosse. Jag minns honom sen vi gick på gymnasiet. Han var fjunig som mig då men nu hade det växt till sig mer än mig. Ja ok sa jag. Varför? Jo du vet skäggväxten mår bra av att du rakar ofta. Och Säkerhetshyveln är det enda vettiga du kan raka med dig själv. Vanliga rakhyvlar för svenssons eller ”the best a man can get” är inget att ha om du vill se ut som en riktig man. För att inte tala om rakapparater, finns det förresten fortfarande de som använder sådana?

Vetgirig som jag är var jag ju tvungen att efterforska lite om dessa säkerhetshyvlar. Det visade sig vara sånna där morfars-rakhyvlar och han verkade ha rätt i att det är en bra rakning. Var främst här: Varför ska man raka sig med säkerhetshyvel?(klickbar länk) jag läste .

Bosse hade vid senaste semestern på Bali varit inne hos en lokal barberare som nästan inte pratade engelska. Men hans uppfattning var av konversationen var att ju mer man rakar sig ju grövre skäggväxt får man. Titta på mina biceps de tränar jag aldrig o de är jättesmå, men mitt skägg tränar jag ofta och de blir grövre. Somliga tror ju att det är hårsäcken som styr hur skäggväxten blir, men det stämmer inte sa Bosse. Han berättade att han rakar sig 4ggr per dag. På morgonen, på lunchen innan han stack ut på någon restaurang med kollegor eller kunder, när han kommit hem från jobbet och innan han skulle gå att lägga sig. Han hade gjort så i två år och den senaste tiden hade skäggväxten kommit igång ordentligt – snart skulle han likna en av veckotidningarnas omslag med moderna skogshuggare.

Jag som bara rakar mig en gång om dagen fast jag bara behöver det 2-3 ggr/ vecka tittade skeptiskt på Bosse. Jo och så äter du nyttigt fortsatte han, gärna mycket protein och det bästa av allt b-vitamin. Det är ju den viktigaste vitaminen i öl, så gärna ett par om dan! Nästa vecka har jag tränat upp mitt skägg så mycket att jag skall låta det växa fritt i två månader innan jag går till en barberare för att ansa det. Det kommer bräcka det bästa NHL-spelarnas slutspelsskägg!

Bosse är skön, men hur kroppen fungerar verkar han inte ha vidare koll på.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *